Förkylningstips

Jag och Karin var i Stockholm i helgen. Resans mål var tjejmilen. Den slutade med Tv-tittande och fönstershoppande. (Karin sprang iaf). Jag har fått en jättejobbig förkylning... men men jag har ju mina kurer...

Shopping.  ...ok, det är inte bra att varken lämna sängen eller gå runt att smitta ner andra men shopping under förkylningen får vem som helst att tänka på något annat än hur synd det är om sig själv. Shopping kan även vara kul online, kolla in bl.a ebay (!)

Film marathon. Titanic, en superbra (och lång!) film som man inte sett på många herrans år.
Jag hade helt glömt bort slutet vilket bara gjorde den ännu bättre!!

Ingefära. Skala den färska ingefäran och skär upp den i tunna skivor.  Häll sedan antingen kallt vatten i ett glas och blanda med den färska ingefäran (uppfriskande lunchdryck) eller blanda med hettvatten i en kopp.

Veckotidningar. Nu har du tid...

Glöm inte näsdropparna. Söndersnutna slemhinnor är olidligt!

Grönt. Apelsiner, vindruvor, nektariner och morötter känns uppbyggande  när kroppen är seg.

Vitlök i matlagningen (Inte bara en myt).


Nu ska jag ta en kopp grönt te!

Jag och Sofii i shopping hågen

Jag och Sofii i shopping hågen
Jag och Sofii i Madrid i våras.. såå chickt =)

Hanna och jag, grillkungar på Långholmen

Hanna och jag, grillkungar på Långholmen


Ommöblering och omstyling

Igår kväll stylade jag och Peter om l lägenheten. Vi köpte inte massa nya grejer utan bytte bara plats på de gamla =) budget alternativ på att fräsha upp lite (Bra tips i väntan på augustipengarna (!))

Tre garderober från hallen flyttades in i sovrummet och sovrummet blev genast mycket mysigare och hemtrevligare...

Samtidigt som hallen blev stor och fräsh och jag får plats med en helfigurspegel och en nödvändig byrå!!

Även klädgarderoben fick en liten makeover i förmiddags. Fick tips genom att titta i  Karins garderob igår på att sortera alla tröjor i färg. Jättesnyggt och såå mycket lättare att hitta!

Fick även användning av alla Ikea lådor jag inhandlade i våras genom att lägga alla sladdar  som jämt är borta till mobiiler och mp3 er och kameror i en låda, mössor och vantar i två lådor, stearinljus i en låda, kontorsmaterial i en osv. 

Skönt med lite ordning och reda innan plugget sätter fart!
Kramar Emelie



I Umeå igen.. åh en schysst taxi chaufför

Måste bara säga, jag klarade det!! Körkortet är mitt! Nu har jag susat runt i hälsingland i pappas nya peugeot i tre dagar och bara varit lycklig...

Nu är jag tillbaka i Umeå igen och för en gångs skull var det en riktigt trevlig taxi chaufför som skjutsade upp oss till Nydala!

Sitter med en varm kopp grönt te i handen och tänker tillbaka på de senaste dagarna. För två dagar sedan fick jag se en 90 årig gubbe sätta europarekord i höjd hopp, va d 98 cm?!  För tredagar sedan åkte min kära systerson hem från Bollnäs.. det var trevligt att du kom upp Kim (!) Jag har precis kommit hem från Karin som har flyttat in i huset brevid, Jätteroligt =) vi har visat varandra sommarens shopping fynd..

Nu ska jag frosta frysen och planera morgondagens matinköp!

Tack för alla gulliga inlägg!

Kramar Emelie



Uppkörning i morgon

Har under sommaren tagit 23 körlektioner och i morgon är det dags...pirrigt!
I en liten golf kör jag upp så wish me luck!