Shopping på Meijers

93899-86

Som allt annat i USA är matbutikerna HUGE! Hela den här raden är full av endast alla hjärtansdags godis!

93899-85

Den skandinaviska hyllan. Vi har redan varit där och norpat åt oss Ballerina, Mariekex och salta fiskar.

Närbutik och gym

93899-84

Vi bor femtio meter från denna lilla närbutik och gym. Här finns även ett mysigt café och en salong!

Birthday Party

93899-83

Pedro(mörkgrå tröja i mitten) fyller år. Knytkalas med mat från världens alla hörn. Jag bakade en kladdkaka som jag smälte ner Junior mints i. Mmmm.. Efter födelsedagsmiddagen bar det iväg på husfest och när jag och Peter ska hämta våra kläder och gå så är rummet fullt av mariana rök. Våra kläder åkte direkt ner i tvätt maskinen! Nu sitter vi och mumsar på en Ben and Jerry´s med banana split. Tro det eller ej men hittills har jag gått ner två kilo i vikt! Idag har vi även köpt en bil, mer info och bilder kommer i morgon...

Smakprov från helgen

93899-77

Megans Party. Fr.v Henrichi, Marine, Jenny, Louise, Beatrice, jag. 


93899-78

Med grillor på. Danielle, Louise och Jenny i centrala Dayton.


93899-82

Snygg i jobbkläder. Danielles kompis Josh jobbar på skridskouthyrningen. Självklart fick vi åka gratis! 

College Basketball

Tillbaka i skolan efter en händelserik helg. I fredags blev jag, Peter, Louise och Jenny bjudna på middag på Friday´s av en matteprofessor som lärt sig lite svenska. Återigen fick vi ett bevis på hur liten världen är. Jag och Harry som han heter har gemensamma bekanta i Sverige(!)

Efter middagen med dumplings och en mäktig choklad-, gräddkreation bar det iväg på en impulsfest hos grannarna.

lördagen gick jag och tjejerna på basket. Raiders(Wright states lag) förlorade med ett mål. På kvällen var det fest hos Megan med drinklekar och öltunnor. 

söndagen var Peter och tittade på bil med Kofe (Ja, Hanna vi behöver verkligen en bil!) Danielle drog med mig, J och L på en skridskotur downtown Dayton. Bilder kommer...

93899-75

Nutter Center, Wright states egen arena. Ni kan skymta spänstiga  cheerleaders i vitt.

image76

Från studentläktaren. Fr.v. Louise, Marine, Jag, Jenny.

Helg på väg!

Nu är den efterlängtade helgen på väg efter en tuff vecka i skolan. Innan jag får dra täcket över huvudet och sätta på Desperate Houswifesboxen har jag ett tal att skriva, två kapitel att läsa och ett kapitel franska ord att lära mig. Någon Desperate Houswifes box verkar det inte bli heller för helgen är fullspäckad med aktiviteter. Bla. ska vi åka och titta på en bil i morgon och på söndag ska vi åka skridskor. I bästa fall hinner jag till gymmet ett par gånger men det ska bli såå skönt iaf!


Guns och Tornado Watch - Welcome to Dayton!

Det har varit två hysteriska dagar nu. Första dagen i skolan fick vi ett mail av ledningen att två beväpnade män suttit och druckit öl i skolan sex på morgonen och att de hade ökat den redan stora polisstyrkan. Inga skott avlossades men det är fortfarande spänt på Campus.

Igår kväll kom sviterna efter värmeböljan och det stormade och vällde ner vatten från skyn. På TVn varnade dem för Tornado Watch dvs. att man ska slå på radion och göra sig beredd att springa ner i källaren om en tornardo är på väg. Och vi som inte har någon källare! Men idag pratade jag med Steve och vi har tydligen tillgång till tunnelsystemet på skolan via polisstationen på natten.
 
Förutom dessa två insidenter så har vi jättemycket att göra i skolan nu. Här börjar man med läxor från dag ett.
- Karin, återkommer med mer specifikt schema snart!


För varma kläder

På tal om mitt utlägg om växthuseffekten igår. I morse fick vi ett mail från Universitetsledningen där det stod att det kommer att vara ett värmerekord idag. Den varmaste Januaridagen på 100 år. Inte dåligt. Jag och Peter skippade jackan (se nedan) men det blev ändå för varmt så vi slutade precis som alla andra i linne och schorts. 
Passar på att visa upp mina USA inköp för ynka dollar!

93899-74

Växthuseffekten

Har precis varit inne på Hannas underbara blogg www.hannaasien.blogg.se och sett att hon gör en insamling till ett barnhem. Därför känner jag mig uppmuntrad till att säga några kloka ord även här.

Jag kan upplysa er om att växthuseffekten är väldigt påtaglig i Ohio. I förrgår var det 17 minusgrader och flera decimeter snö på Campus. Idag när jag klev ut från bowlinghallen strax efter midnatt var det 17 plusgrader. Om ni någon gång får en chans att göra något åt detta så ta den. Så länge kan ni gå in på Hannas blogg och skänka en slant! 


American Bowling

Kommer precis hem från 3 timmar intensiv Amerikansk Bowling. Någonstans över atlanten verkar orklösheten har flugit bort som säger stopp efter en timmes bowling. Kan det bero på att pizzaslice och tillbringare med öl och diet coke medverkar under amerikansk bowling?  

93899-73

Jag, och Jenny tillsammans med två amerikaner. Danielle, näst längst till vänster i bilden var den som drog med oss till Beaver Creek (ja, det heter så på riktigt!) och rullade ner käglor med hennes amerikanska kompisar.

Partymatch

93899-72 

Jag och P matchade ränder till partyt. I bakgrunden kan ni få en glimt av Ps rum. 

Jag vs. Nasse

Peter kallar mig för Nasse i min outfit, vad tycker du; Snyggt eller Piglet?

93899-71

Lång vs kort

image69

Henriks längd är en riktig Ice-breaker. Alla vill jämföra sig med vår långe vän. Men detta tog priset. Tjejen till vänster är mycket kortare än honom trots att han står på knä!

Rumskompisar

93899-64

Henrique, Henrik & Peter

93899-65

Jag, Beatriz & Belinda

Partykväll

Är tillbaka på Ps rum efter en händelserik partykväll. Freaky med stort F. I lägenhet 1E fanns alla sorters människor, stora med STORT S, små med STORT S, konstiga kläder med stort K och enorma tänder med stort T. Två killar satt och spelade schack medan en stor tjej stod och höll sin flickvän med percings och manskläder i handen krampaktigt. Bland allt detta trippade små asiatiska tjejer runt och var jätteglada och drack jellyshots. Och mitt bland alltdetta ovanliga satt ett gäng vanliga amerikaner och drack öl. Självklart var partygänget från häromdagen där med. Dvs. vi svenskar, våra rumskamrater och lägenhetsgrannar. Jag säger bara Oh, my god!! Här i USA finns verkligen allt!

image62


Boende

93899-61

Fairborn, OHIO

Igår körde vi igenom Indiana i snöoväder och nådde Dayton åtta på kvällen. Roadtripen genom mellanvästern gav oss en bild av de bibliska delarna av USA. För att inte lägga några värderingar över vår uppfattning av omgivningen räcker det med att nämna att vi själva aldrig skulle vilja bosätta oss där.

Fairborn, ett litet samhälle utanför Dayton är den Amerikanska idyllen. Wright State University är som ett amerikaniserat Umeå Universitet (dvs. det har fått ett ansiktslyft). Mycket trevligare! Vårat boende ligger brevid Magisterstudenternas boende(vilket är jätteflott) och området ser ut som en ski resort. Allra helst nu i snöyran.

Under dagen har vi haft tur. Chefen över International Office fick plötsligt för sig att ge mig, Henrik och Peter "a ride" och visade oss runt överallt! Han hjälpte oss att bära upp grejer på rummen, åkte med oss och shoppade överfulla kundvagnat på Macys (bla tecken, kuddar, lampor, ljus, telefoner mm), tog med oss ut och åt samt visade oss allt som var värt att veta gällande shopping och restauranger. Nu har jag precis pyntat mitt rum med små amerikanska attrialjer och det blev verkligen toppen! Bilder kommer...

Chicago

Första dygnen i USA gick främst ut på att smälta alla intryck och få utlopp för vår fascination av Dunkin Donats.

Vi gjorde verkligen Chicago fullt ut
: Promenad i Milleniumpark med en American Coffe i ena handen och en Nordtromspåse från Magnificent Mile i den andra handen, på väg till konstmuseum för att glutta på Grant woods American Gothic. God(fet) mat och grym träning på hotellet var precis vad vi behövde!

image60


93899-57 
Peter tittar ut över staden från Sears Tower (Usas högsta byggnad).


image58

Hälsofrukost. P och Henrik slukar i sig härliga pannkakor med sirap och smör/grädde medan jag mumsar på en spa frukost á la nyttigt bröd med ägg och tomat, juice och koffeinfritt kaffe. Åh, vad jag älskar amerikanska frukostar!

Gott nytt år!

Gott nytt år!

Tjoho Sverige! Nu har vi landat i USA och här står jag på självaste nyårsafton ute på Michigan Avenue i min nya tröja från Benetton-rean. Hipp hurra för att dollarn är så låg och för det nya året!